NL UK
Hotel Zuiderduin


Finder


Heineken


Renses Automobielbedrijven


Winmau


Vijzelaar horeca-totaal


Mariflex


Zicht Adviseurs


Beemster Elektrotechniek


Kokkelkoren


Rodi Media


MulderMedia


Sproet


Bert Medema Dartbanenverhuur


RTV N-H


DDT Events


Recomar


Deze site is gebouwd door SOLIT

Zuiderduin Masters 2014 - 5, 6 en 7 december

Voorverkoop Zuiderduin Masters 2014 gestart
De voorverkoop van de kaarten voor de Zuiderduin Masters 2014 is gestart!
 
Klik op Kaartverkoop voor het bestellen van kaarten.
Klik op Arrangementen voor het bestellen van een arrangement inclusief kaarten.


Deze spelers ontvangen uitnodiging voor deelname aan Zuiderduin Masters 2014
Met de resultaten van het afgelopen weekeinde gehouden Antwerpen Open is de Zuiderduin Masters ranking 2014 compleet. Via deze ranking plaatsen spelers en speelsters zich rechtstreeks voor deelname aan het wereldtop dartstoernooi dat van 5 tot en met 7 december 2014 gehouden wordt in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.
 

Van het totale deelnemersveld van 24 heren zijn de eerste 16 spelers van de ranking direct geplaatst. De overige spelers komen uit een speciaal plaatsingstoernooi, de Champions League of Darts, de winnaar van de Zuiderduin Masters 2013 en de winnaar van het Hal Open Darts 2014 en een aantal wildcards dat door de organisatie wordt uitgegeven.

Van de 16 beste spelers op de Zuiderduin Masters ranking worden de eerste 8 spelers als groepshoofd geplaatst, de overige spelers worden ingeloot waardoor er 8 groepen van 3 spelers ontstaan.

Op basis van de ranking zijn de geplaatste spelers voor Zuiderduin Masters 2014

1.    Wesley Harms (Ned)

2.    Martin Adams (Eng)

3.    Rick Hofstra (Ned)

4.    Scott Mitchell (Eng)

5.    Jan Dekker (Ned)

6.    Geert  De Vos (Bel)

7.    Gary Robson (Eng)

8.    Tony O'Shea (Eng) 

De andere 8 spelers die een uitnodiging ontvangen zijn:

9.    Jamie Hughes (Wal)

10. Alan Norris (Eng)

11. James Wilson (Eng)

12. Scott Waites (Eng)

13. Jeffrey de Graaf (Ned)

14. Michel van der Horst (Ned)

15. Remco van Eijden (Ned)

16.Ross Montgomery (Sco)

De laatste 8 deelnemers worden de komende periode toegevoegd.

17. Wildcard (*)

18. Wildcard (**)

19. Winnaar Champions League of Darts 2014

20. Wildcard

21. Wildcard

22. Wildcard

23. Wildcard

24. Wildcard NDB

(*) James Wilson, winnaar van Zuiderduin Masters 2013  heeft zich via de Zuiderduin Masters ranking geplaatst. Deze plek wordt conform de reglementen omgezet in een wildcard.

(**)  Martin Adams, de winnaar van het Hal Open Darts 2014 heeft zich via de ranking als tweede geplaatst voor het toernooi, ook deze plek wordt nu conform de reglementen omgezet een wildcard.

Naast het herentoernooi wordt er ook een toernooi voor dames gespeeld en is er een internationaal jeugdtoernooi. Aan beide toernooien nemen 6 spelers deel.
Ook voor het damestoernooi is er een ranking. Van deze ranking worden de beste twee dames geplaatst als groepshoofd. Ook de winnares van Zuiderduin Masters 2013  plaatst zich voor deelname evenals de winnares van Hal Open Darts 2014 en de Champions League of Darts 2014.

De overige plaatsen worden ingevuld door het uitgeven van een wildcard. Deze laatste 4 speelsters worden ingeloot waardoor er twee groepen van 3 speelsters worden gevormd.

De geplaatste dames voor dit jaar zijn:

1. Aileen de Graaf (Ned)
2. Anastasia Dobromyslova (Rus)

Overige speelsters:

3. wildcard (***)

4. Deta Hedman (ENG) Winnares Hal Open Darts 2014

5. Winnares Champions League of Darts 2014

6. wildcard

(***) Aileen de Graaf won het Zuiderduin Masters 2013 damestoernooi en heeft zich als eerste geplaatst via de Zuiderduin Masters ranking, zodoende wordt ook deze plek conform de reglementen een wildcard.


Het jeugdtoernooi kent eveneens twee groepen van 3 spelers. Dit Zuiderduin Masters Youth 2014 toernooi heeft geen seeding, maar een open loting waarvoor al 1 naam bekend is;


1. 
Colin Roelofs (Ned) winnaar Hal Open Darts 2014

2. Winnaar Champions League of Darts 2014

De overige vier spelers worden in overleg met de Nederlandse Darts Bond uitgenodigd.
3. wildcard
4. wildcard
5. 
wildcard
6. wildcard

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Meer informatie hierover vind u op deze website.Eindstand Zuiderduin Masters ranking
Het Antwerpen Open 2014 dat gisteren is gespeeld was het laatste toernooi dat meetelt voor de Zuiderduin Masters ranking voor 2014. Alle gegevens van dit toernooi zijn verwerkt, de eindstand is bekend. Voor een overzicht van de ranking kunt u terecht in de rubriek Ranking van deze website.

Binnenkort zal de organisatie de namen van de spelers bekend maken die op basis van de Zuiderduin Masters ranking een uitnodiging ontvangen voor deelname.


Open Belgie resultaten verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
Afgelopen weekeinde werd in Antwerpen het Open België gehouden. het voorlaatste toernooi van de ranking voor dit seizoen. Het Open Antwerpen dat over twee weken wordt gehouden is het laatste toernooi en kunnen we de balans gaan opmaken.

De resultaten van het Open België single toernooi zijn inmiddels verwerkt in onze ranking en is de nieuwe stand geplaatst in de rubriek Ranking van deze website


Zuiderduin Masters Ranking bijgewerkt met resultaten England Open 2014
De Zuiderduin Masters ranking is weer up to date. De gegevens van het England Open 2014 waar Wesley Harms en Anastasia Dobromyslova de titels in de wacht sleepten zijn verwerkt en met nog twee toernooien te gaan krijgt u al een aardig beeld over welke spelers we kunnen verwachten op Zuiderduin Masters 2014.

Voor de actuele stand klikt u in het menu van deze website Ranking


Punten voor het Open Wales toegevoegd aan Zuiderduin Masters ranking
Behaalde punten bij het op zondag 18 mei gehouden Open Wales zijn toegevoegd aan de Zuiderduin Masters ranking. Voor de actuele stand kijkt u in de rubriek Ranking van deze website


Resultaten German Open verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
De Zuiderduin Masters ranking is weer up to date. De actuele stand is nu inclusief de resultaten van het German Open2014.

Voor een overzicht van de ranking klikt u op Ranking in het hoofdmenu van deze website.


Kampioenen HAL Open Darts toegevoegd aan deelnemersveld Zuiderduin Masters 2014
Er zijn 3 spelers toegevoegd aan de lijst spelers die in december deelnemen aan Zuiderduin Masters 2014. Deze 3 spelers hebben zich geplaatst door het winnen van het internationale dartstoernooi in Venray, HAL Open Darts. Voor dit toernooi heeft de organisatie van de Zuiderduin Masters 3 startbewijzen beschikbaar gesteld, 1 voor de winnaar van het herentoernooi, 1 voor het damestoernooi en de laatste voor de beste speler van het jongenstoernooi.

De Engelsman Martin Adams claimde het startbewijs voor het herentoernooi door een fraaie overwinning op de Noord-Hollander Wesley Harms en is daarmee de tweede speler op de deelnemerslijst voor december. Zuiderduin Masters 2013 kampioen James Wilson (Engeland)
was de eerste speler die zich plaatste.

Deta Hedman uit Engeland won de finale van het damestoernooi. Zij versloeg haar landgenote Trina Gulliver en haar naam wordt toegevoegd aan de deelnemerslijst voor het damestoernooi waarop de naam van de winnares van Zuiderduin Masters 2013, Aileen de Graaf (Nederland), al staat genoteerd.

Het startbewijs voor het Zuiderduin Masters Youth 2014 toernooi  gaat naar Colin Roelofs uit Gelderland. Colin klopte in de finale zijn landgenoot Mike van Duijvenbode en plaatst zich voor de tweede keer op rij voor het Zuiderduin Masters jeugdtoernooi door het winnen van een internationaal jeugdtoernooi.

Inmiddels is de voorverkoop voor Zuiderduin Masters 2014, dat van 5 tot en met 7 december wordt gehouden, gestart en kan men kaarten of passe-partouts reserveren voor het toernooi. Voor meer informatie hierover vind u op onze website

Via Hotel Zuiderduin zijn aantrekkelijke hotelarrangementen te boeken voor dit evenement. Meer informatie is te vinden op www.zuiderduin.nl


Ontbrekende punten voor Lakeside World Pro verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
Door het nieuwe format dat bij de Lakeside World Pro 2014 werd gehanteerd zijn er ook wijzigingen gekomen in de BDO punten tabel voor dit toernooi. De nieuwe tabel hebben we vandaag eindelijk in handen gekregen en gelijk de Zuiderduin Masters ranking bijgewerkt.

Alle spelers en speelster die op basis van deze nieuwe tabel bij dit toernooi ook punten hebben gekregen zijn toegevoegd aan de ranking. Voor een overzicht gaat u naar de rubriek Ranking op deze website.


Resultaten Schotland Open verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
De Zuiderduin Masters ranking is weer  bijgewerkt met  de resultaten van het Schotland Open dat afgelopen weekeinde is gespeeld.

Voor een overzicht van de actuele stand van de ranking kunt u terecht in de rubriek Ranking op deze website


Zuiderduin Masters komt nu al met surprise

Bij 5 december horen surprises en de organisatie van de Zuiderduin Masters komt dit jaar al vroeg met een aangename verrassing. Omdat het toernooi dit jaar start op 5 december is besloten de bezoekers een geweldige aanbieding te doen om dit wereldtop dartstoernooi van dichtbij  mee te maken.

Men kan het 3-daags durende evenement van het begin tot het einde bijwonen met een passe partout voor slechts  € 55,-. Een korting van meer dan 20% ten opzichte van vorig jaar. Het goedkoopste kaartje kost dit jaar slechts € 12,50.

Ook worden de hotelarrangementen voor een zeer scherpe prijs aangeboden.

Een Double 20-arrangement dat bestaat uit;
• 2 overnachtingen
• 2 maal ontbijtbuffet
• vrij gebruik van zwembad en sauna
• passe partout voor het toernooi met voorrang bij het betreden van de zaal t.o.v. niet-hotelgasten wordt aangeboden vanaf € 145,- per persoon inclusief toeristenbelasting.

Het Triple 20-arrangement met 3 overnachtingen is al vanaf € 177,- p.p. te boeken. Voor meer informatie over  deze hotelarrangementen, bestellen van toegangskaarten of informatie over het evenement  klikt u op Kaartverkoop of Arrangementen op deze website 

 Zuiderduin Masters ranking update
De Zuiderduin Masters rankings is bijgewerkt met de resultaten van de Dutch Open 2014 en de Lakeside World Pro

Voorlopig hebben we de ranking bijgewerkt met de resultaten van de Lakeside World Pro conform de update van de BDO ranking op de website van de BDO.

Mocht echter na bericht hier een aanvulling opkomen zullen we deze uiteraard aanpassen. 

Voor meer informatie kunt u terecht in de rubriek Ranking van deze website


Single winnaars HAL Open Darts ontvangen startbewijs Zuiderduin Masters
De organisatie van de Zuiderduin Masters  maakt bekend dat ze het nieuwe internationale dartstoernooi, het HAL Open Darts, hebben toegevoegd aan de  Zuiderduin Masters ranking voor 2014. Tevens maken zij bekend dat de winnaars van het heren singletoernooi, het damessingle toernooi en het single toernooi voor jongens een startbewijs krijgen voor deelname aan Zuiderduin Masters 2014.

Het HAL Open Darts is een nieuw internationaal toernooi dat is opgenomen in de rankings van de BDO en WDF en sinds vandaag dus ook meetelt voor kwalificatie voor de Zuiderduin Masters.

Het toernooi wordt van zaterdag 22 tot en met zondag 23 maart aanstaande gespeeld in de Evenementenhal te Venray en binnenkort kan men zich voor dit evenement via de website www.halopendarts.nl   inschrijven.

Op de Zuiderduin Masters  kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, passe partouts en hotelboekingen kunt u vinden op deze site


'Heerlijk avondje' wordt begindatum Zuiderduin Masters 2014
Met de spannende wedstrijden van Zuiderduin Masters nog in het geheugen en de aanmoedigingen van een enthousiast publiek nog in het gehoor wordt er alweer uitgekeken naar de editie van 2014. 

De nieuwe data zijn bekend. De organisatie laat weten dat vanaf vrijdag 5 tot en met zondag 7 december het gezelligste toernooi binnen de dartssport wordt gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Vrijdag 5 december wordt dan letterlijk en figuurlijk 'het heerlijk avondje' als de top van de internationale dartssport  opnieuw zal gaan strijden om de titel.

Zuiderduin Masters 2013 kampioenen, James Wilson en Aileen de Graaf komen straks in december hun titel verdedigen, deze spelers kunnen we alvast noteren op de deelnemerslijst. De overige deelnemers worden geselecteerd op basis van de Zuiderduin Masters ranking en kunnen via het Champions League of Darts plaatsingstoernooi deelnemen. Ook delen de organisatie en de Nederlandse Darts Bond  enkele wildcards uit om het deelnemersveld compleet te maken.

In de komende periode zal er op deze site meer informatie worden vermeld inzake kaartverkoop, hotelarrangementen en deelnemers.Toernooien opgenomen in Zuiderduin Masters ranking 2013 - 2014

De organisatie van de Zuiderduin Masters heeft de internationale toernooien die worden opgenomen in de ranking voor 2013 - 2014 bekend gemaakt.  Net als voorgaande jaren zijn dit in totaal 16 toernooien.

In het weekeinde van 22 tot en met 24 november  wordt zowel het Tsjechië Open als de Sunparks Masters gespeeld. Beide toernooien maakten deel uit van de voorgaande edities van de Zuiderduin Masters ranking en besloten is hier geen verandering in aan te brengen.

Het eerste toernooi voor de Zuiderduin Masters ranking 2013 - 2014 is het Frankrijk Open.

Bij de start van de Zuiderduin Masters ranking 2012 - 2013, leek het of dit toernooi tweemaal binnen de periode van deze editie zou vallen. Ter verduidelijking  is door de organisatie gemeld dat per seizoen een toernooi slechts één keer in de ranking kan voorkomen en dat alleen het eerste French Open in 2012 dus meetelt voor de huidige ranking van de Zuiderduin Masters die dit jaar van 6 – 8 december  plaatsvindt.

Nu blijkt dat het French Open 2013 precies start op de begindatum van de ranking seizoen 2013 – 2014, voldoet dit evenement aan de richtlijnen voor opname in de Zuiderduin Masters ranking voor de editie van december 2014.

Voor zover bekend staan de voorlopige data van de toernooien vermeld. Daar waar alleen de maand staat geschreven zal ter zijner tijd de exacte datum worden ingevuld.

Zuiderduin Masters ranking 2013  - 2014

Toernooi Datum
1:  Frankrijk Open 31 aug - 1 sept
2: Luxemburg Open 27 - 29 sept
3: Top of Ghent 18 - 20 okt
4: Sunparks Masters 22 - 24 nov
5: Tsjechië Open 22 - 24 nov
6: Zuiderduin Masters       6 - 8 dec
  2014
7: BDO World Pro Darts Championships 4 - 12 jan
8: German Gold Cup jan 2014
9: Dutch Open 31 jan - 2 febr
10: Schotland Open 14 - 16 febr
11: Binnenkort bekend maart 2014
12: Duitsland Open 11 - 13 apr
13: Wales Open 16 - 18 mei
14: Engeland Open jun 2014
15: België Open aug 2014
16: Antwerpen Open aug 2014