NL UK
Finder


Hotel Zuiderduin


Heineken


Renses Automobielbedrijven


Winmau


Vijzelaar horeca-totaal

Zicht Adviseurs


Kokkelkoren


Rodi Media


MulderMedia


Sproet


Bert Medema Dartbanenverhuur


RTV N-H


DDT Events


Recomar


Deze site is gebouwd door SOLIT

Zuiderduin Masters 2014 - 5, 6 en 7 december

Resultaten Scottish Open verwerkt in Finder Darts Masters ranking
De resultaten van het Scottish Open 2015 zijn verwerkt in de Finder Darts Masters ranking. Voor een overzicht zie Ranking op deze website


Resultaten Dutch Open 2015 verwerkt in Finder Darts Masters ranking
Afgelopen weekeinde is het grootste open dartstoernooi van Europa, de Dutch Open, gespeeld en de resultaten zijn verwerkt in de Finder Darts Masters ranking.  Kijk op de Ranking pagina voor de nieuwe stand en een overzicht van de behaalde punten.


Finder Darts Masters aangepast aan nieuwe puntentabel BDO
Per 1 januari 2015 is er een wijziging gekomen in de toekenning van punten voor de BDO ranking. Dit was al enige tijd geleden aangekondigd maar sinds kort zijn de nieuwe tabellen ook gepubliceerd.

Het gaat om de toernooien vanaf 1 januari 2015 alle toernooien die er voor gespeeld zijn blijven ongewijzigd. Kijk op de pagina Ranking voor het aangepaste overzicht.


Finder Darts Masters ranking is bijgewerkt

De Finder Darts Masters ranking is bijgewerkt met de resultaten van het Lakeside World Professional Darts Championship 2015. Twee grote kampioenen kwamen uit dit toernooi naar voren, Scott Mitchell en Lisa Ashton die haar titel prolongeerde.

De actuele stand plus het overzicht van deze ranking vindt u in het hoofdstuk Ranking van deze website.Wesley Harms valt op Zuiderduin Masters toch in de prijzen

Afgelopen weekeinde eindigde de Noord-Hollandse darter Wesley Harms tijdens de Zuiderduin Masters als tweede in zijn groep. Niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinale en mogelijk de titel van dit toernooi te bemachtigen.

Toch ontving Wesley zondag een hele mooie prijs. Finder, een internationaal opererend bedrijf en vanaf 2015 de hoofdsponsor van de Finder Darts Masters, bood Wesley Harms een sponsorcontract aan voor 1 jaar.

Wesley is daarmee de derde speler die onder contract staat bij Finder, eerder zijn de contracten met de Engelsman Martin Adams en de Nederlandse Aileen de Graaf verlengd.

Meer informatie over Finder, dat de komende 3 jaar hoofdsponsor is van de Masters, vindt u op www.findernet.com.Finder Darts Masters ranking bijgewerkt
De Finder Darts Masters ranking is weer bijwerkt met de resultaten van het afgelopen weekeinde gehouden Zuiderduin Masters toernooi.

De informatie over de stand en behaalde resultaten staat op pagina Ranking van deze website


Jamie Hughes, Anastasia Dobromyslova en Callan Rydz de nieuwe kampioenen

Op overtuigende wijze heeft Engelsman Jamie Hughes de finale gewonnen van het Zuiderduin Masters herentoernooi. Tegenstander Gary Robson begon sterk en nam een 2-0 voorsprong , voor het tweede punt in die set gooit  Robson zelfs een 135 finish uit maar daarna was het Hughes die de match dicteerde.

Hughes won 14 legs op rij voordat Robson in de vijfde set nog 2-1 op het scorebord kon  zetten. Maar in de vierde leg nam Hughes de regie weer over en scoorde 3-1 voor een klinkende 5-0 overwinning bij zijn allereerste optreden op de Zuiderduin Masters.


Anastasia Dobromyslova won damesfinale. De Russische won de Zuiderduin Masters titel al een keer in 2012. In die finale klopte ze haar tegenstander van vandaag, Aileen de Graaf. Aileen op haar beurt was de regerend Zuiderduin Masters dames  kampioen  en zij moest vandaag in een gelijk opgaande finale haar titel weer afstaan aan Dobromyslova. Anastasia  zette in de eerste set een 1-0 achterstand om in een 3-1 voorsprong. In de tweede set werden de rollen omgedraaid en won Aileen de set na een 1-0 achterstand.

In de derde en laatste set werd er na 2-2 op de bull gegooid voor wie er mag beginnen. Dat wordt Aileen die echter Anastasia als eerste ziet finishen. Maar de Russische gooit teveel voor de 17 finish en krijgt Aileen en kans op 82 die ze mist op de bull .De beurt erna vindt Anastasia de dubbel en pakt opnieuw de Zuiderduin Masters dames titel.


De jeugdtitel is gewonnen  door  de runner up van de Winmau World Masters,de Engelse jeugdspeler Callan Rydz.  Rydz startte sterk en tegenstander  Mike van Duivenbode  ging goed mee maar had problemen met de dubbels . Dit resulteert in een 3-1 set winst in set 1 voor Callan maar in de tweede set werd door de druk bij Callan het niveau iets minder.

Helaas voor Mike van Duivenbode ook in die set weer problemen  op de dubbels en zo verspeelde Mike de kans om de tweede set te pakken. Die ging  met 3-2 ook weer naar Callan Rydz  en zo won hij zijn eerste Zuiderduin Masters Youth titel .

Voor meer informatie over alle gespeelde wedstrijden en deelnemers zie Speelschema in het menu van deze website Wie worden de nieuwe Zuiderduin Masters 2014 kampioenen
Vandaag de beslissende fase van de Zuiderduin Masters. De indeling voor de kwartfinale heren is bekend. De speelvolgorde is alleen gewijzigd. Niet Darryl Fitton en Tony O'Shea spelen de eerste wedstrijd, dit is omgezet naar Jamie Hughes tegen Michel van der Horst als eerste en Fitton - O'Shea als tweede. Het onderste gedeelte blijft gelijk.

De finales dames en jeugd zijn bekend. Title verdedigster Aileen de Graaf speelt tegen de Russische Anastasia Dobromyslova de damesfinale en Callan Rydz uit Engeland speelt tegen Mike van Duivenbode de jeugdfinale.

Verder vandaag nog de halve finale heren en finale. Uitslagen en wie of er doorgaan in het toernooi kunt u vinden in de rubriek Speelschema van deze website


Tweede ronde poule fase Zuiderduin Masters
Het wordt er op of er onder voor de spelers en speelsters die gisteren avond hun eerste partij van de poule fase verloren hebben, zoals debutant Richard Veenstra die verloor van 'the Count' Ted Hankey.

Alle spelers en speelster die gisteren verloren spelen tegen de als eerste geplaatste speler van hun groep en moeten deze partij winnen om in ieder geval nog en kans te maken op in de race te blijven. Ze zijn dan afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen de als eerste geplaatste speler en de winnaar van vrijdagavond.

Gedurende de dag worden updates van de vanmiddag gespeeld wedstrijden geplaatst op de pagina Speelschema  op deze site. 


Uitslagen van de vrijdagavond gespeelde wedstrijden
Vanavond wordt de eerste ronde van de poule fase gespeeld. In het heren en damestoernooi spelen de niet geplaatste spelers tegen elkaar. In het jeugdtoernooi treffen de als tweede en derde gelote speler vanavond.

Gedurende de avond worden de uitslagen bijgewerkt op de pagina Speelschema van deze website. Ook kunt u daar  lezen hoe indeling voor de tweede een derde ronde in de poule fase is geworden


Finder Darts Masters ranking het eerste overzicht
Het eerste overzicht van de nieuwe Finder Darts Masters staat online. In de stand zijn de tot nu toe gespeelde verwerkt tot en met de toernooien die afgelopen weekeinde zijn gespeeld, het Tsjechië Open en Sunparks Masters.

Voor een overzicht van de stand en de behaalde punten klik hier >>


Subaru Trezia als prijs voor de eerste 9-darter tijdens Zuiderduin Masters 2014

Voor het tweede jaar op rij is Renses Automobielbedrijven de sponsor voor de eerste 9-darter die tijdens het toernooi wordt gegooid. De aantrekkelijke bonus is dit jaar een Subaru Trezia ter waarde van 21.990,-.

Go Green Renses Automobielbedrijven uit Alkmaar is dealer van Mitsubishi, Subaru en  gespecialiseerd in zuinige en hybride auto’s.  Al jaren een begrip in de kop van Noord-Holland. André Renses, directeur van Renses Automobielbedrijven, is verheugd opnieuw sponsor te zijn van de Zuiderduin Masters. Door de jaren heen heeft het jaarlijks terugkerende evenement ook bij hem naam gemaakt en mede door de live televisieregistratie bij RTV Noord-Holland is de Zuiderduin Masters het perfecte podium voor extra promotie.

André Renses: “Het neerzetten van de Subaru Trezia in de zaal met de daarbij behorende live uitzendingen van het toernooi op RTV Noord-Holland is een mooie stimulans voor onze promotiecampagne. En net zoals vorig jaar hopen wij dat de 9-darter ook daadwerkelijk wordt gegooid, dat zou fantastisch zijn”.

De auto is uiteraard tijdens de Zuiderduin Masters in de zaal te bewonderen.

Voor meer informatie over de Subaru Trezia en de andere types en merken in het assortiment van Renses Automobielbedrijven kunt u terecht op de website www.renses-online.nl  


Meer informatie over de Zuiderduin Masters, dat van vrijdag 5 t/m zondag 7 december plaatsvindt vind u op deze websiteToernooien Finder Darts Masters ranking 2015 zijn bekend

De Finder Darts Masters, de nieuwe naam voor de Zuiderduin Masters, gaat voor het toernooi in 2015 spelers uitnodigen op basis van de Finder Darts Masters ranking. In deze ranking, die is ingegaan op 30 augustus 2014 en eindigt op 31 augustus 2015, zijn de volgende 16 toernooien uit het internationale dartscircuit opgenomen.

 

2014

1.                      Open Frankrijk                                 30  - 31 augustus

2.                      Open Luxemburg                             3 - 5 oktober

3.                      Tops of Ghent                                  18 - 19 oktober

4.                      Open Tsjechië                                  22  november

5.                      Sunparks Masters                            23 november   

6.                      Zuiderduin Masters                          5 t/m 7 december

 

2015

7.                      BDO Lakeside WK                           3  - 11 januari

8.                      Dutch Open                                      31 jan - 1 februari

9.                      Open Schotland                               13 – 15 februari

10.                  Hal Open                                           21 maart

11.                  Hal Masters                                       22 maart

12.                  Open Duitsland                                 17 - 19 april

13.                  Open Wales                                      15 - 17 mei

14.                  Open Engeland                                 19 - 21 juni

15.                  Open België                                      augustus

16.                  Open Antwerpen                               augustus 

 

De eerste 3 toernooien zijn inmiddels gespeeld en de door de spelers behaalde punten op deze toernooien worden binnenkort verwerkt. De nieuwe ranking wordt voorlopig op de website van de Zuiderduin Masters, www.zuiderduinmasters.nl geplaatst totdat de website voor de Finder Darts Master online wordt gezet.Zuiderduin Masters gaat vanaf 2015 verder als Finder Darts Masters

Van 5 t/m 7 december a.s. vindt voor de laatste keer de Zuiderduin Masters plaats. Vanaf 2015 gaat het toernooi, waarvan de eerste editie in 2000 is georganiseerd, verder onder de naam Finder Darts Masters. Het internationaal opererende bedrijf Finder heeft voor de komende 3 jaar haar naam verbonden aan het bekendste wereldtop darts toernooi dat in Nederland wordt gespeeld.

Binnenkort zal de nieuwe ranking voor de Finder Darts Masters 2015 worden gepubliceerd. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe website, tot de lancering van die site kunt u voor alle informatie over de Finder Darts Masters 2015 terecht op de website van de Zuiderduin Masters.  

Uiteraard vindt u daar ook alle informatie over speelschema en kaartverkoop voor Zuiderduin Masters 2014.Loting voor Zuiderduin Masters 2014 verricht

Vandaag hebben de organisatoren van de Zuiderduin Masters de loting verricht voor het toernooi dat vanaf  5 december aanstaande wordt gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. In bijzijn van NDB bestuurslid Johan Bovenschen en wedstrijdleider Arjan de Waal is de loting voor de drie toernooien verricht.
 

Aan  het herentoernooi nemen 24 spelers deel waarvan de top 8 van de Zuiderduin Masters ranking worden geplaatst als groepshoofd van 1 van de 8 groepen van 3 spelers. De overige 16 spelers worden in een groep geloot.

Het damestoernooi wordt door zes dames gespeeld waarvan de beste twee dames van de Zuiderduin Masters ranking als groepshoofd van 1van de 2 groepen van 3 spelers worden geplaatst en de overige vier dames worden ingeloot.

Het jeugdtoernooi dat ook zes spelers telt kent geen geplaatste spelers. De zes genodigde spelers worden door loting  verdeeld over twee groepen van elk 3 spelers.

Als alle groepswedstrijden zijn gespeeld gaan de beste 8 heren ( de groepswinnaars)  door naar de kwartfinale van het toernooi. De winnares van de poulewedstrijden in groep A en groep B van de dames gaan net zoals in van het jeugdtoernooi door naar de finale welke op zondag 7 december worden gespeeld.

 

Na loting is de indeling per toernooi als volgt: 

HERENTOERNOOI:

 

POULE A

 

POULE B

1

Wesley Harms (NED) (1)

1

Tony O'Shea (ENG)  (8)

2

Willem Mandigers (NED)

2

Co Stompé (NED)

3

Darryl Fitton (ENG)

3

Yordi Meeuwisse (NED)

 

POULE C

 

POULE D

1

Jan Dekker (NED) (5)

1

Scott Mitchell (ENG) (4)

2

Madars Razma (LET)

2

Michel van der Horst (NED)  

3

Jamie Hughes (ENG)

3

Scott Waites (ENG) 

 

POULE E

 

POULE F

1

Rick Hofstra (NED) (3)

1

Geert De Vos (BEL) (6)

2

Ross Montgomery (SCO)  

2

Remco van Eijden (NED)

3

Alan Norris (ENG)

3

Jeffrey de Graaf (NED)

 

POULE G

 

POULE H

1

Gary Robson (ENG) (7)

1

Martin Adams (ENG)  (2)

2

Ted Hankey (ENG)

2

James Wilson (ENG)

3

Richard Veenstra (NED)

3

Martin Phillips (WAL)

 

DAMESTOERNOOI:

 

POULE A

 

POULE B

1

Aileen de Graaf (NED) (1)

1

Ana. Dobromyslova (RUS) (2)

2

Sharon Prins (NED)

2

Deta Hedman (ENG)

3

Fallon Sherrock (ENG)

3

Ann Louise Peters (DEN)

 

 JEUGDTOERNOOI:

 

POULE A

 

POULE B

1

Colin Roelofs (NED)

1

Justin van Tergouw (NED)

2

Niels Zonneveld (NED)

2

Mike van Duivenbode (NED)

3

Callan Rydz (ENG)

3

Lorenzo Schmelcher (BEL)

 

Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op deze website.Twee spelers uit Nederlandse jeugdselectie krijgen wildcard voor Zuiderduin Masters jeugdtoernooi

Het deelnemersveld voor het Zuiderduin Masters jeugdtoernooi is compleet. Gisteren ontvingen twee spelers die deel uitmaken van de Nederlandse selectie een wildcard om deel te nemen aan het toernooi,  dat van 5 t/m 7 december plaatsvindt  in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

De wildcards zijn voor Mike van Duivenbode uit Dordrecht, de runner up van het op zondag 26 oktober gehouden Next Talent of Darts jeugtoernooi en Niels Zonneveld uit Uitgeest, die  afgelopen zomer samen met het Nederlands team Europees kampioen is geworden.

Alle deelnemers aan het toernooi zijn nu bekend en donderdag 30 oktober wordt de loting verricht.

Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op deze website

Foto links boven Mike van Duivenbode  foto rechts Niels ZonneveldDeelnemersveld heren compleet, NDB wildcard gewonnen door Richard Veenstra

Niet alleen de organisatie van de Zuiderduin Masters nodigt deelnemers aan het toernooi uit met een wildcard, ook de Nederlandse Darts Bond wijst een speler aan  die deel uit mag maken van het 24 spelers tellende deelnemersveld bij de heren. Traditioneel organiseert de NDB  hiervoor een play off toernooi voor spelers uit de Nederlandse selectie. Gisteravond is dit toernooi gespeeld en na een spannende strijd heeft de 33-jarige Richard Veenstra uit Overijssel met 1 leg meer dan zijn tegenstander deze wildcard veroverd.

Een schitterende beloning voor dit aankomend dartstalent uit Ossenzijl die dit jaar al debuteerde in de Nederlandse selectie en op 5 december ook zijn eerste stappen zal zetten op het podium van het wereldtop dartstoernooi, de Zuiderduin Masters.

Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op deze websiteBelgische jeugdspeler Lorenzo Schmelcher naar Zuiderduin Masters 2014 Youth toernooi

Het deelnemersveld voor het Zuiderduin Masters 2014 Youth toernooi staat nu op vier deelnemers. Lorenzo Schmelcher uit het Belgische Tienen heeft vandaag namelijk bericht gekregen dat hij is uitgenodigd voor dit toernooi dat 5 december van start gaat in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

Lorenzo staat momenteel  tweede op de Belgische jeugdranking, won in augustus van dit jaar het internationale dartstoernooi voor jongens, het Antwerpen Open en maakte deze zomer deel uit van de Belgische nationale jeugdselectie dat deelnam aan de Europe Cup Youth in Oostenrijk.

Nog twee namen ontbreken in het totale deelnemersveld van zes spelers, maar deze worden  binnen afzienbare tijd bekend gemaakt, want de loting voor het toernooi wordt eind deze maand verricht.

Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op deze website

Foto (c) Bas van den BerkMadars Razma eerste Let op Zuiderduin Masters
Madars Razma uit Letland  heeft dubbel geschiedenis geschreven voor de Letse dartssport. De  26-jarige darter ,die op 11-jarige leeftijd begon met darts, heeft zich namelijk niet alleen als eerste speler uit Letland geplaatst voor de Lakeside World Pro, hij wordt  ook de eerste Letse speler die gaat spelen op het Zuiderduin Masters podium.


De organisatie van de Zuiderduin Masters heeft hem namelijk de laatste, voor de organisatie,  beschikbare een wildcard gegeven voor deelname aan het evenement dat 5 december aanstaande begint. Een kroon op het harde werken van deze talentvolle darter die heel Europa doorreist voor deelname aan de  internationale toernooien om zo een goede positie op de wereld ranking te bemachtigen.  En niet zonder succes want Madars won ondermeer het Litouwen Open en was runner up van het Letland Open, Riga Open en Estland Open.

Hij eindigde dit jaar op de 17de plaats van de BDO wereld ranking en op de Zuiderduin Masters ranking  staat hij op een 18de plaats en viel net buiten de groep direct geplaatste spelers voor Zuiderduin Masters 2014. Zijn inspanningen worden nu beloond met een wildcard en debuteert hij dit jaar op het  wereldpodium van de Zuiderduin  Masters.

Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op deze website.Deens top talent Ann Louise Peters zesde deelneemster Zuiderduin Masters dames toernooi

Het  deelnemersveld van het Zuiderduin Masters  damestoernooi  is na vandaag compleet omdat de zes  speelsters die gaan deelnemen aan het toernooi dat 5 december aanstaande van start gaat in Egmond aan Zee bekend zijn . Vandaag heeft namelijk het Deense top talent Ann Louise Peters van de organisatie de laatste wildcard ontvangen voor dit toernooi.

Ann Louise Peters is al een aantal jaren actief als internationaal dartster en bereikte begin dit jaar de halve finale van het Lakeside World Professional Darts Championship voor dame,  won onlangs nog het Open Oostenrijk en was runner up van het Winmau Open Polen.

Het  Zuiderduin Masters damestoernooi  start met twee groepen van 3 dames waarvan de geplaatste speelsters, Aileen de Graaf (1) uit Nederland  en de Russische Anastasia Dobromyslova (2)  groepshoofd zijn en de overige vier dames worden ingeloot.

Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op deze website.

Foto (c) Chris Sargeant - TiptoppicsEindhovenaar Willem Mandigers verrast door wildcard Zuiderduin Masters

Willem Mandigers  was vorige maand al compleet in de wolken toen hij net voor de sluitingsdatum van de BDO ranking voldoende punten haalde om zich alsnog voor het Lakeside World Professional Darts Championship 2015 te plaatsen. De droom van iedere talentvolle dartsspeler en deze keer kwam voor Willem deze droom uit.
 
Maar er is nog meer goed nieuws voor de 25-jarige darter. Uit handen van de organisatie van de Zuiderduin Masters ontving Willem Mandigers namelijk een startbewijs voor deelname aan het topdarts toernooi, de Zuiderduin Masters, dat op 5 december aanstaande begint.

Een beloning voor zijn prestaties zoals afgelopen weekeinde tijdens de Winmau World Masters in Hull Engeland, waar Willem de laatste 16 van dit 'major toernooi' bereikte door o.a. de Engelsman Robbie Green uit te schakelen.

Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op deze websiteRunner-up Winmau World Masters ladies Fallon Sherrock naar Zuiderduin Masters

Met de wildcard die de organisatie van de Zuiderduin Masters aan de runner-up van de Winmau World Masters voor dames, Fallon Sherrock, overhandigde is het Zuiderduin Masters dames deelnemersveld bijna compleet.

De pas 20-jarige Fallon Sherrock komt uit een darters familie en speelde begin dit jaar als 19-jarige al mee aan het Lakeside World Professional Darts Championship waar ze de kwartfinale bereikte. Ze verspeelde in die kwartfinale een match dart anders had ze Anastasia Dobromyslova, de voor de Zuiderduin Masters  als nummer 2 geplaatste Russische, uitgeschakeld.

Fallon bezet  momenteel de zevende plaats op de dames wereld ranking door onder meer het winnen van de Jersey Open en Jersey Classic. Samen met dit jonge dartstalent en de reeds uitgenodigde spelers wordt er al een aardig sterk deelnemersveld gevormd, goed voor een aantal  spannende partijen in het damestoernooi, dat ook 5 december aanstaande van start gaat.


Voor meer informatie over de deelnemers en het bestellen van kaarten of boeken van een hotelarrangement, kunt u terecht op onze websiteWinmau World Masters runner up Callan Rydz naar Zuiderduin Masters Youth 2014

De organisatie van de Zuiderduin Masters heeft het 16-jarige Engelse dartstalent, Callan Rydz, uitgenodigd voor deelname aan Zuiderduin Masters Youth 2014.  Callan, die pas in februari 2013 met darts is begonnen, is een zeer talentvolle jeugdspeler en schreef al enkele England Master jeugdtoernooien op zijn naam.

Dat hij kan darten bewees hij dit weekeinde in Hull door in het groot internationaal deelnemersveld de finale te bereiken van de Winmau World Masters voor jongens. In de finale was zijn tegenstander Colin Roelofs, die al geplaatst is voor de Zuiderduin Masters Youth 2014, sterker en moest de jeugdspeler uit het Engelse Newcastle genoegen nemen met een tweede plaats.

Meer informatie over het toernooi, deelnemersveld, kaartverkoop en hotelreserveringen vindt u op deze website‘Captain of Wales’ Martin Phillips met wildcard naar Zuiderduin Masters

Een legende in zijn eigen land Wales, en de langst dienende captain van het nationale team, Martin Phillips, heeft tijdens de Winmau World Masters in het Engelse Hull een wildcard ontvangen voor deelname aan de Zuiderduin Masters 2014. Martin plaatste zich gisteren op zeer overtuigende wijze bij de laatste 16 van dit zwaar bezette toernooi en bezet momenteel de vijfde plaats van de wereldranking.

Een speler die past in het deelnemersveld van het top dartstoernooi de Zuiderduin Masters, dat op vrijdag 5 december aanstaande van start gaat in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

Meer informatie over het toernooi, deelnemersveld, kaartverkoop en hotelreserveringen vindt u op deze websiteOrganisatie Zuiderduin Masters verrast ‘The Count’ Ted Hankey met een wildcard

Een icoon van de dartssport, ’The Count’ Ted Hankey, is vandaag in het Engelse Hull door de organisatie van de Zuiderduin Masters verrast met een wildcard. Ted is al jaren een grote publiekstrekker, maar ook een geweldige dartsspeler, altijd goed voor spectaculaire momenten op het dartspodium.

Ted was enorm blij met deze wildcard, een enorme stimulans voor zijn doelstelling weer terug te keren op het allerhoogste niveau.

Ted Hankey is de 20ste speler  van het in totaal 24 spelers tellende deelnemersveld van  het Zuiderduin Masters herentoernooi, dat 5 december in Egmond aan Zee van start gaat.

Meer informatie over het toernooi, deelnemersveld, kaartverkoop en hotelreserveringen vindt u op deze websiteDazzler, Darryl Fitton, in december weer terug op het Zuiderduin Masters podium
Vandaag heeft de organisatie van de Zuiderduin Masters opnieuw een speler bekend gemaakt die met een wildcard gaat deelnemen aan de Zuiderduin Masters 2014. De wildcard gaat naar Darryl Fitton, de eerste speler die ooit een negen darter op dit podium  gooide en dat jaar, 2009, ook de Zuiderduin Masters titel won.


Darryl, momenteel als 16de geklasseerd op de wereld ranking , staat bekend om zijn karakteristieke opkomst op de akkoorden van het nummer 'One Step Beyond' van Madness en behoort al jaren tot de beste spelers van de wereld.  Een dartsicoon die niet mag ontbreken op dit wereldtop dartstoernooi dat vrijdag 5 december start in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee.

Met Darryl erbij zijn nu 19 namen van spelers bekend die meedoen in het herentoernooi met in totaal 24 deelnemers. Het damestoernooi  telt 6 deelnemers waarvan inmiddels 4 namen bekend zijn. Voor het jeugdtoernooi, dat ook met zes spelers wordt gespeeld, zijn twee jeugdspelers bekend.3 spelers toegevoegd aan Zuiderduin Masters deelnemersveld
Vandaag is in de Zuiderduinzaal van hotel Zuiderduin Egmond aan Zee de finaledag gespeeld van de Champions League of Darts. Via dit toernooi kunnen 3 spelers zich plaatsen voor deelname aan de Zuiderduin Masters 2014. Er valt een startbewijs te verdienen voor het herentoernooi, 1 voor het damestoernooi en 1 voor de Zuiderduin Masters Youth.

Een groot deelnemersveld verdeelt over 5 toernooien ging vandaag de strijd aan voor het Zuiderduin Masters startbewijs en/of een startbewijs voor deelname aan de Winmau World Masters in Engeland of een VIP arrangement voor 3 personen voor de winnaar van het aspirantentoernooi.

In het herentoernooi kwam voor de tweede keer op rij Yordi Meeuwisse in de herenfinale waarin hij het moest opnemen tegen Nico Thissen die verrassend enkele kanshebbers voor de titel wist te kloppen op weg naar de finale.

Maar in de finale moest Nico het helaas afleggen tegen de winnaar van vorig jaar, Yordi Meeuwisse die in een best of 3 sets beide sets met 3-0 won en zo voor de tweede keer op het Zuiderduin Masters podium een gooi naar de titel te doen.

In het damestoernooi eveneens een winnares die vorig jaar ook al met de eer ging strijken. Sharon Prins wist namelijk opnieuw de finale te halen waarin ze speelde tegen Carla Molema. Carla heeft ook al meegespeeld in een Zuiderduin. Carla speelde in 2009 al mee in het damestoernooi van de Zuiderduin Masters en was er erg op gebrand om dit jaar haar rentree te maken.

Ze was er dichtbij na een sterke inhaalrace wist ze een achterstand weg te werken en er een zevende en beslissende leg uit te slepen. De spanning in die leg steeg ten top met beide dames op een dubbel. Sharon trok aan het langste eind en won de zevende leg en komt dus net zoals in 2013 via de CLoD terug op het Zuiderduin Masters podium.

De jeugdspeler die zich via het CLoD toernooi wist te plaatsen voor de Zuiderduin Masters Youth is Justin van Tergouw die na een nerveuze start in de derde leg zijn draai vond en een 2-0 achterstand beetje bij beetje omboog in een 4-2 overwinning en hij zijn debuut gaat maken op het wereldpodium in Egmond aan Zee.

Deze drie spelers en de winnares van het meisjestoernooi, Kyana Frauenfelder hebben met hun overwinning ook een starbewijs voor de Winmau World Masters gewonnen en reizen begin volgende maand af naar het Engelse Hull om aan dit grote evenement mee te doen.

Kyana klopte in de meisjes finale Sharon Jansen met 1-3.

Voor de winnaar van het aspirantentoernooi viel er een schitterend VIP arrangement voor 3 personen te winnen. Drie dagen volop genieten van wereldklasse darts en dat allemaal van heel dichtbij meemaken. De geluksvogel werd, Javanico Jansen die in de finale sterker was dan zijn tegenstander Levy Frauenfelder.

Voor de verliezende spelers in de eerste ronde van het dames en herentoernooi is er nog een apart toernooi gehouden. Voor de winnaars van deze B toernooien ligt dan een hotelarrangement klaar om 3 dagen lang de Zuiderduin Masters te bezoeken en twee nachten in het hotel te logeren.

Fokke Hooijsma won zo een pakket door met 3-0 van Pedro Heijen te winnen. Kelly Streef won het dames B- toernooi met 3-1 van Vanessa Zuidema en ook zij komt op 5 december naar Zuiderduin voor een prachtig weekeinde.

Voor alle uitslagen van de Champions League of darts verwijzen wij u naar de website van de CLoD, www.clod.nlCo Stompé terug in Egmond aan Zee

De eerste wildcard die de organisatie van de Zuiderduin Masters uitgeeft gaat naar Co Stompé. Co, ooit de meest bekende trambestuurder van Nederland en tot op de dag van vandaag nog steeds een icoon van de Nederlandse dartssport, was jarenlang een vertrouwd gezicht op de Masters toernooien.

The Matchstick, zoals zijn bijnaam luidt, is na jaren weer te bewonderen in Egmond aan Zee en dat zal veel supporters deugd doen. Sinds januari van dit jaar is Co weer terug in het WDF/BDO circuit, de bond waar hij carrière heeft gemaakt, en timmert hij hard aan de weg voor een comeback in de top. De wildcard voor deelname aan de Zuiderduin Masters is dan ook een mooie opsteker voor de inmiddels 52-jarige darter uit Lelystad.

Zaterdag a.s. wordt in Hotel Zuiderduin de Champions League of Darts gespeeld en zullen meer deelnemers aan de Zuiderduin Masters bekend kunnen worden gemaakt. Op dit plaatsingstoernooi zullen in totaal 3 spelers, een heer, een dame en een jeugdspeler uit de Nederlandse dartscompetitie, een startbewijs verdienen voor het bekendste dartstoernooi van Nederland, dat van 5 t/m 7 december plaatsvindt.Deze spelers ontvangen uitnodiging voor deelname aan Zuiderduin Masters 2014
Met de resultaten van het afgelopen weekeinde gehouden Antwerpen Open is de Zuiderduin Masters ranking 2014 compleet. Via deze ranking plaatsen spelers en speelsters zich rechtstreeks voor deelname aan het wereldtop dartstoernooi dat van 5 tot en met 7 december 2014 gehouden wordt in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.
 

Van het totale deelnemersveld van 24 heren zijn de eerste 16 spelers van de ranking direct geplaatst. De overige spelers komen uit een speciaal plaatsingstoernooi, de Champions League of Darts, de winnaar van de Zuiderduin Masters 2013 en de winnaar van het Hal Open Darts 2014 en een aantal wildcards dat door de organisatie wordt uitgegeven.

Van de 16 beste spelers op de Zuiderduin Masters ranking worden de eerste 8 spelers als groepshoofd geplaatst, de overige spelers worden ingeloot waardoor er 8 groepen van 3 spelers ontstaan.

Op basis van de ranking zijn de geplaatste spelers voor Zuiderduin Masters 2014

1.    Wesley Harms (Ned)

2.    Martin Adams (Eng)

3.    Rick Hofstra (Ned)

4.    Scott Mitchell (Eng)

5.    Jan Dekker (Ned)

6.    Geert  De Vos (Bel)

7.    Gary Robson (Eng)

8.    Tony O'Shea (Eng) 

De andere 8 spelers die een uitnodiging ontvangen zijn:

9.    Jamie Hughes (Wal)

10. Alan Norris (Eng)

11. James Wilson (Eng)

12. Scott Waites (Eng)

13. Jeffrey de Graaf (Ned)

14. Michel van der Horst (Ned)

15. Remco van Eijden (Ned)

16.Ross Montgomery (Sco)

De laatste 8 deelnemers worden de komende periode toegevoegd.

17. Wildcard (*)

18. Wildcard (**)

19. Winnaar Champions League of Darts 2014

20. Wildcard

21. Wildcard

22. Wildcard

23. Wildcard

24. Wildcard NDB

(*) James Wilson, winnaar van Zuiderduin Masters 2013  heeft zich via de Zuiderduin Masters ranking geplaatst. Deze plek wordt conform de reglementen omgezet in een wildcard.

(**)  Martin Adams, de winnaar van het Hal Open Darts 2014 heeft zich via de ranking als tweede geplaatst voor het toernooi, ook deze plek wordt nu conform de reglementen omgezet een wildcard.

Naast het herentoernooi wordt er ook een toernooi voor dames gespeeld en is er een internationaal jeugdtoernooi. Aan beide toernooien nemen 6 spelers deel.
Ook voor het damestoernooi is er een ranking. Van deze ranking worden de beste twee dames geplaatst als groepshoofd. Ook de winnares van Zuiderduin Masters 2013  plaatst zich voor deelname evenals de winnares van Hal Open Darts 2014 en de Champions League of Darts 2014.

De overige plaatsen worden ingevuld door het uitgeven van een wildcard. Deze laatste 4 speelsters worden ingeloot waardoor er twee groepen van 3 speelsters worden gevormd.

De geplaatste dames voor dit jaar zijn:

1. Aileen de Graaf (Ned)
2. Anastasia Dobromyslova (Rus)

Overige speelsters:

3. wildcard (***)

4. Deta Hedman (ENG) Winnares Hal Open Darts 2014

5. Winnares Champions League of Darts 2014

6. wildcard

(***) Aileen de Graaf won het Zuiderduin Masters 2013 damestoernooi en heeft zich als eerste geplaatst via de Zuiderduin Masters ranking, zodoende wordt ook deze plek conform de reglementen een wildcard.


Het jeugdtoernooi kent eveneens twee groepen van 3 spelers. Dit Zuiderduin Masters Youth 2014 toernooi heeft geen seeding, maar een open loting waarvoor al 1 naam bekend is;


1. 
Colin Roelofs (Ned) winnaar Hal Open Darts 2014

2. Winnaar Champions League of Darts 2014

De overige vier spelers worden in overleg met de Nederlandse Darts Bond uitgenodigd.
3. wildcard
4. wildcard
5. 
wildcard
6. wildcard

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Ook zijn er voor dit toernooi aantrekkelijke hotelarrangementen beschikbaar. Meer informatie hierover vind u op deze website.Eindstand Zuiderduin Masters ranking
Het Antwerpen Open 2014 dat gisteren is gespeeld was het laatste toernooi dat meetelt voor de Zuiderduin Masters ranking voor 2014. Alle gegevens van dit toernooi zijn verwerkt, de eindstand is bekend. Voor een overzicht van de ranking kunt u terecht in de rubriek Ranking van deze website.

Binnenkort zal de organisatie de namen van de spelers bekend maken die op basis van de Zuiderduin Masters ranking een uitnodiging ontvangen voor deelname.


Open Belgie resultaten verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
Afgelopen weekeinde werd in Antwerpen het Open België gehouden. het voorlaatste toernooi van de ranking voor dit seizoen. Het Open Antwerpen dat over twee weken wordt gehouden is het laatste toernooi en kunnen we de balans gaan opmaken.

De resultaten van het Open België single toernooi zijn inmiddels verwerkt in onze ranking en is de nieuwe stand geplaatst in de rubriek Ranking van deze website


Zuiderduin Masters Ranking bijgewerkt met resultaten England Open 2014
De Zuiderduin Masters ranking is weer up to date. De gegevens van het England Open 2014 waar Wesley Harms en Anastasia Dobromyslova de titels in de wacht sleepten zijn verwerkt en met nog twee toernooien te gaan krijgt u al een aardig beeld over welke spelers we kunnen verwachten op Zuiderduin Masters 2014.

Voor de actuele stand klikt u in het menu van deze website Ranking


Punten voor het Open Wales toegevoegd aan Zuiderduin Masters ranking
Behaalde punten bij het op zondag 18 mei gehouden Open Wales zijn toegevoegd aan de Zuiderduin Masters ranking. Voor de actuele stand kijkt u in de rubriek Ranking van deze website


Resultaten German Open verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
De Zuiderduin Masters ranking is weer up to date. De actuele stand is nu inclusief de resultaten van het German Open2014.

Voor een overzicht van de ranking klikt u op Ranking in het hoofdmenu van deze website.


Kampioenen HAL Open Darts toegevoegd aan deelnemersveld Zuiderduin Masters 2014
Er zijn 3 spelers toegevoegd aan de lijst spelers die in december deelnemen aan Zuiderduin Masters 2014. Deze 3 spelers hebben zich geplaatst door het winnen van het internationale dartstoernooi in Venray, HAL Open Darts. Voor dit toernooi heeft de organisatie van de Zuiderduin Masters 3 startbewijzen beschikbaar gesteld, 1 voor de winnaar van het herentoernooi, 1 voor het damestoernooi en de laatste voor de beste speler van het jongenstoernooi.

De Engelsman Martin Adams claimde het startbewijs voor het herentoernooi door een fraaie overwinning op de Noord-Hollander Wesley Harms en is daarmee de tweede speler op de deelnemerslijst voor december. Zuiderduin Masters 2013 kampioen James Wilson (Engeland)
was de eerste speler die zich plaatste.

Deta Hedman uit Engeland won de finale van het damestoernooi. Zij versloeg haar landgenote Trina Gulliver en haar naam wordt toegevoegd aan de deelnemerslijst voor het damestoernooi waarop de naam van de winnares van Zuiderduin Masters 2013, Aileen de Graaf (Nederland), al staat genoteerd.

Het startbewijs voor het Zuiderduin Masters Youth 2014 toernooi  gaat naar Colin Roelofs uit Gelderland. Colin klopte in de finale zijn landgenoot Mike van Duijvenbode en plaatst zich voor de tweede keer op rij voor het Zuiderduin Masters jeugdtoernooi door het winnen van een internationaal jeugdtoernooi.

Inmiddels is de voorverkoop voor Zuiderduin Masters 2014, dat van 5 tot en met 7 december wordt gehouden, gestart en kan men kaarten of passe-partouts reserveren voor het toernooi. Voor meer informatie hierover vind u op onze website

Via Hotel Zuiderduin zijn aantrekkelijke hotelarrangementen te boeken voor dit evenement. Meer informatie is te vinden op www.zuiderduin.nl


Ontbrekende punten voor Lakeside World Pro verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
Door het nieuwe format dat bij de Lakeside World Pro 2014 werd gehanteerd zijn er ook wijzigingen gekomen in de BDO punten tabel voor dit toernooi. De nieuwe tabel hebben we vandaag eindelijk in handen gekregen en gelijk de Zuiderduin Masters ranking bijgewerkt.

Alle spelers en speelster die op basis van deze nieuwe tabel bij dit toernooi ook punten hebben gekregen zijn toegevoegd aan de ranking. Voor een overzicht gaat u naar de rubriek Ranking op deze website.


Resultaten Schotland Open verwerkt in Zuiderduin Masters ranking
De Zuiderduin Masters ranking is weer  bijgewerkt met  de resultaten van het Schotland Open dat afgelopen weekeinde is gespeeld.

Voor een overzicht van de actuele stand van de ranking kunt u terecht in de rubriek Ranking op deze website


Zuiderduin Masters komt nu al met surprise

Bij 5 december horen surprises en de organisatie van de Zuiderduin Masters komt dit jaar al vroeg met een aangename verrassing. Omdat het toernooi dit jaar start op 5 december is besloten de bezoekers een geweldige aanbieding te doen om dit wereldtop dartstoernooi van dichtbij  mee te maken.

Men kan het 3-daags durende evenement van het begin tot het einde bijwonen met een passe partout voor slechts  € 55,-. Een korting van meer dan 20% ten opzichte van vorig jaar. Het goedkoopste kaartje kost dit jaar slechts € 12,50.

Ook worden de hotelarrangementen voor een zeer scherpe prijs aangeboden.

Een Double 20-arrangement dat bestaat uit;
• 2 overnachtingen
• 2 maal ontbijtbuffet
• vrij gebruik van zwembad en sauna
• passe partout voor het toernooi met voorrang bij het betreden van de zaal t.o.v. niet-hotelgasten wordt aangeboden vanaf € 145,- per persoon inclusief toeristenbelasting.

Het Triple 20-arrangement met 3 overnachtingen is al vanaf € 177,- p.p. te boeken. Voor meer informatie over  deze hotelarrangementen, bestellen van toegangskaarten of informatie over het evenement  klikt u op Kaartverkoop of Arrangementen op deze website 

 Zuiderduin Masters ranking update
De Zuiderduin Masters rankings is bijgewerkt met de resultaten van de Dutch Open 2014 en de Lakeside World Pro

Voorlopig hebben we de ranking bijgewerkt met de resultaten van de Lakeside World Pro conform de update van de BDO ranking op de website van de BDO.

Mocht echter na bericht hier een aanvulling opkomen zullen we deze uiteraard aanpassen. 

Voor meer informatie kunt u terecht in de rubriek Ranking van deze website


Single winnaars HAL Open Darts ontvangen startbewijs Zuiderduin Masters
De organisatie van de Zuiderduin Masters  maakt bekend dat ze het nieuwe internationale dartstoernooi, het HAL Open Darts, hebben toegevoegd aan de  Zuiderduin Masters ranking voor 2014. Tevens maken zij bekend dat de winnaars van het heren singletoernooi, het damessingle toernooi en het single toernooi voor jongens een startbewijs krijgen voor deelname aan Zuiderduin Masters 2014.

Het HAL Open Darts is een nieuw internationaal toernooi dat is opgenomen in de rankings van de BDO en WDF en sinds vandaag dus ook meetelt voor kwalificatie voor de Zuiderduin Masters.

Het toernooi wordt van zaterdag 22 tot en met zondag 23 maart aanstaande gespeeld in de Evenementenhal te Venray en binnenkort kan men zich voor dit evenement via de website www.halopendarts.nl   inschrijven.

Op de Zuiderduin Masters  kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. Informatie over tickets, passe partouts en hotelboekingen kunt u vinden op deze site


'Heerlijk avondje' wordt begindatum Zuiderduin Masters 2014
Met de spannende wedstrijden van Zuiderduin Masters nog in het geheugen en de aanmoedigingen van een enthousiast publiek nog in het gehoor wordt er alweer uitgekeken naar de editie van 2014. 

De nieuwe data zijn bekend. De organisatie laat weten dat vanaf vrijdag 5 tot en met zondag 7 december het gezelligste toernooi binnen de dartssport wordt gehouden in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Vrijdag 5 december wordt dan letterlijk en figuurlijk 'het heerlijk avondje' als de top van de internationale dartssport  opnieuw zal gaan strijden om de titel.

Zuiderduin Masters 2013 kampioenen, James Wilson en Aileen de Graaf komen straks in december hun titel verdedigen, deze spelers kunnen we alvast noteren op de deelnemerslijst. De overige deelnemers worden geselecteerd op basis van de Zuiderduin Masters ranking en kunnen via het Champions League of Darts plaatsingstoernooi deelnemen. Ook delen de organisatie en de Nederlandse Darts Bond  enkele wildcards uit om het deelnemersveld compleet te maken.

In de komende periode zal er op deze site meer informatie worden vermeld inzake kaartverkoop, hotelarrangementen en deelnemers.Toernooien opgenomen in Zuiderduin Masters ranking 2013 - 2014

De organisatie van de Zuiderduin Masters heeft de internationale toernooien die worden opgenomen in de ranking voor 2013 - 2014 bekend gemaakt.  Net als voorgaande jaren zijn dit in totaal 16 toernooien.

In het weekeinde van 22 tot en met 24 november  wordt zowel het Tsjechië Open als de Sunparks Masters gespeeld. Beide toernooien maakten deel uit van de voorgaande edities van de Zuiderduin Masters ranking en besloten is hier geen verandering in aan te brengen.

Het eerste toernooi voor de Zuiderduin Masters ranking 2013 - 2014 is het Frankrijk Open.

Bij de start van de Zuiderduin Masters ranking 2012 - 2013, leek het of dit toernooi tweemaal binnen de periode van deze editie zou vallen. Ter verduidelijking  is door de organisatie gemeld dat per seizoen een toernooi slechts één keer in de ranking kan voorkomen en dat alleen het eerste French Open in 2012 dus meetelt voor de huidige ranking van de Zuiderduin Masters die dit jaar van 6 – 8 december  plaatsvindt.

Nu blijkt dat het French Open 2013 precies start op de begindatum van de ranking seizoen 2013 – 2014, voldoet dit evenement aan de richtlijnen voor opname in de Zuiderduin Masters ranking voor de editie van december 2014.

Voor zover bekend staan de voorlopige data van de toernooien vermeld. Daar waar alleen de maand staat geschreven zal ter zijner tijd de exacte datum worden ingevuld.

Zuiderduin Masters ranking 2013  - 2014

Toernooi Datum
1:  Frankrijk Open 31 aug - 1 sept
2: Luxemburg Open 27 - 29 sept
3: Top of Ghent 18 - 20 okt
4: Sunparks Masters 22 - 24 nov
5: Tsjechië Open 22 - 24 nov
6: Zuiderduin Masters       6 - 8 dec
  2014
7: BDO World Pro Darts Championships 4 - 12 jan
8: German Gold Cup jan 2014
9: Dutch Open 31 jan - 2 febr
10: Schotland Open 14 - 16 febr
11: Binnenkort bekend maart 2014
12: Duitsland Open 11 - 13 apr
13: Wales Open 16 - 18 mei
14: Engeland Open jun 2014
15: België Open aug 2014
16: Antwerpen Open aug 2014
Voorverkoop Zuiderduin Masters 2014 gestart
De voorverkoop van de kaarten voor de Zuiderduin Masters 2014 is gestart!
 
Klik op Kaartverkoop voor het bestellen van kaarten.
Klik op Arrangementen voor het bestellen van een arrangement inclusief kaarten.